Translate

неделя, май 04, 2014

Агнешко с лапад

   

  Да почетем предстоящия празник – освен задължителното печено агнешко, дроб сърма, агнешко с лапад е друго предложение, което аз готвя и през останалото време. Най-лесният начин за мен е да сваря агнешкото до готовност, заедно с нарязани лук, чесън и подправки – сол, черен пипер, дафинов лист и джоджен. В тенджера под налягане става за около 1 -1. 15 минути, в нормална малко повече. След това намалявам силата на котлона и добявам ориз – в съотношение 1:3 в полза на бульона и нарязания на ситно лапад. Досварявам на тих огън. Става и със спанак, почти същото е, като аз обичам яденето да не е съвсем сухо. Тъй като предварително накисвам измития ориз в подсолена, малко по-топла от хладка вода той се сварява бързо и без да го бъркам.  
   Обикновено поднасям с кисело мляко и чесън, може и без него, но така го обичат у нас.
   Това е – няма значение рецептата –важното е да е празнично, а ако има и агнешко всичко ще си е дошло на мястото.

2 коментара:

Зарадвайте ни с коментари!